2021-2022 Bahar Dönemi Ders Kayıtları

Bölüm müfredatımızda yapılan çeşitli düzenlemeler nedeniyle (özellikle alttan dersi bulunan veya mezuniyet durumunda olan) öğrencilerimizin kayıt döneminde dikkat etmesi gereken durumların açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu düzenlemeler, öğrencilerimizin kaçıncı sınıfta olduğundan bağımsız olarak hangi yarıyıllardan ders almaları gerektiğine göre geçerlidir.

Kayıt döneminde ve daha sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaması için öğrencilerimizin bölüm sayfasından yapılacak duyuruları veya danışmanları tarafından gönderilecek mesajları takip etmeleri önemlidir.

Öğrencilerimize yeni dönemde başarılar dileriz.

AÇIKLAMALAR

A. 2.Yarıyıl (1.sınıf Bahar Dönemi)

• FEL104 Ortaçağ ve Rönesansta Felsefe dersinden ders 5 AKTS iken başarılı olmuş öğrenciler Sosyal Seçmeli Ders grubundan ders almayacaklar.
  • FEL104 Ortaçağ ve Rönesansta Felsefe dersinden ders 4 AKTS iken başarılı olmuş öğrenciler Sosyal Seçmeli Ders grubundan bir ders almalı.
  • FEL104 Ortaçağ ve Rönesansta Felsefe dersinden başarısız olmuş veya bu dersi ilk defa alacak öğrenciler hem bu dersi hem de Sosyal Seçmeli Ders grubundan bir ders almalı.

B. 4.Yarıyıl (2.sınıf Bahar Dönemi)

• 2 seçmeli dersten başarılı: Herhangi bir şey yapılması gerekmiyor. Değişiklik bu öğrencileri etkilemiyor. (Mesleki Yabancı Dil II dersini almamalı)
  • 1 seçmeli dersten başarılı: Mesleki Yabancı Dil II dersini alması gerekiyor. (Seçmeli ders almamalı)
  • 0 seçmeli dersten başarılı: Mesleki Yabancı Dil II ve 1 seçmeli ders almalı.

C. 6. Yarıyıl (3.sınıf Bahar Dönemi)

• FEL392 Kültür, Kimlik, Toplum dersinden başarısız olmuş veya bu dersi hiç almamış öğrenciler seçmeli ders grubundan FEL392 Kültür, Kimlik, Toplum dersini almalı.

D. 8.Yarıyıl (4.sınıf Bahar Dönemi)

8 AKTS'lik (eski) Kent Sosyolojisi dersinden başarılı olmuş öğrenciler: Bu öğrenciler Bitirme Tezi dersinden muaflar. AKTS tamamlamak için

• 3 seçmeli dersten başarılı: Herhangi bir şey yapılması gerekmiyor. Değişiklik bu öğrencileri etkilemiyor. (Bitirme Tezi dersini almamalı)
  • 2 seçmeli dersten başarılı: Fazladan (yeni müfredatta görünmeyen) 1 seçmeli ders almak zorunda. (Bitirme Tezi dersini almamalı)
  • 1 seçmeli dersten başarılı: 1 tanesi fazladan (yeni müfredatta görünmeyen) olmak üzere toplam 2 seçmeli ders almak zorunda. (Bitirme Tezi dersini almamalı)
  • 0 seçmeli derste başarılı: 1 tanesi fazladan (yeni müfredatta görünmeyen) olmak üzere toplam 3 seçmeli ders almak zorunda. (Bitirme Tezi dersini almamalı)

8 AKTS'lik (eski) Kent Sosyolojisi dersinden başarısız olmuş veya bu dersi hiç almamış öğrenciler:

• 3 seçmeli dersten başarılı: Kent Sosyolojisi (seçmeli ders grubundan) ve Bitirme Tezi dersini almak zorunda. (Bu öğrenciler 3 fazla AKTS ile mezun olacaklar.)
  • 2 seçmeli dersten başarılı: Kent Sosyolojisi (seçmeli ders grubundan) ve Bitirme Tezi dersini almak zorunda.
  • 1 seçmeli dersten başarılı: Kent Sosyolojisi (seçmeli ders grubundan), Bitirme Tezi ve 1 seçmeli ders almak zorunda.
  • 0 seçmeli derste başarılı: Kent Sosyolojisi (seçmeli ders grubundan), Bitirme Tezi ve 2 seçmeli ders almak zorunda.